torstai 7. toukokuuta 2015

Opintokäynnit (D-asema, Leenan koti ja KTA)

D-asema : kävimme tutustumassa D-aseman seniori vamoksen toimintaan , kuuntelimme työntekijöiden kokemuksia ja työnkuvaa jota vapaaehtoiset toteuttavat. Vapaaehtoista kotihoitoa ns. Käydään kylässä ja puuhataan yhdessä ollaan apuna ja seurana varsinkin kallion alueen yksin asuville vanhuksille.

Leenan koti: vietimme n.3h Diakonissalaitoksen  Leenan kodissa , jossa touteutimme seuraavia toimintoja : osa piti kynsi "salonkia", osa luki runoja ja itse sagan kanssa luimme ääneen asukkaan omaisen kirjeitä hänelle, olimme seurana mustavalko elokuvan merkeissä ja juttelimme heidän kanssaan. Asukkaat ovat lyhytaikaishoidossa yleensä n.1-2 viikkoa leenankodissa. Asiakkaat olivat laidasta laitaan tyyppiä , osa liikkui itse ja jutteli paljon ja osa liikkui apuvälinein eikä paljon kommunikoinut, aika tasaisesti miehiä ja naisia ehkä kuitenkin enempi naisia. Ainakin osa asiakkaista olivat lyhytaikaishoitoon tulleet kotoaan , jossa heillä on ollut omainen hoitajana ja nyt omaisen lakisääteisen " loman" aikana asiakkaat ovat leenan kodissa.

KTA: kävimme tutustumassa Diakonissalaitoksen KTA toimintaan ja kuuntelemassa mitä se on. KTA on ns. Vertaistuki ryhmä se järjestää paljon toimintaa ja tapahtumia ( kahvihetkiä, karaokea yns.) KTA pyörii itse kävijöiden toimesta ja paikalla 2 täyspäivästä hoitajaa ja 2 50% työntekijää. Ensi viikolla osallistumme KTA:n järjestämiin piha olympialaisiin ja olemme siellä lisäapuna järjestelyissä ja toteutuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti