torstai 28. toukokuuta 2015

TEHTÄVÄT 8.5.2015

1. a)  Lapsella on  oikeus erityiseen suojeluun ja hoivaan. Hänellä on oikeus myös omaan mielipiteeseen ja siihen, että häntä kuullaan. Suomen oikeusjärjestyksessä jokainen luonnollinen henkilö on oikeuskelpoinen syntymästä kuolemaansa saakka ja vastasyntyneenä oikeuskelpoisuus alkaa.


b) Elokuviin tai muun julkisen esityksen K7-merkityn elokuvan pääsy- ja/tai katseluoikeus. Oppivelvollisuus alkaa.
c) Henkilö luokitellaan täysi-ikäiseksi ja täysi oikeustoimikelpoisuus eli täysivaltaisuus alkaa, Äänioikeus eduskunta-presidentin-europarlamentin ja kunnallisvaaleissaOikeus pelata rahapelejä, Oikeus rekisteröidä parisuhde tai mennä naimisiin eli solmia avioliitto, B-, BE-, C-, C1, C1E ja CE-luokkien ajokortin kuljettajantutkinnon suorittamismahdollisuus.Elokuvateatterin tai muun julkisen esityksen K18-merkityn elokuvan pääsy- ja/tai katselulupa, Miedon alkoholijuoman (2,9–22 til-%) hankintaoikeus, Oikeus ostaa alkoholijuomia anniskeluravintolassa.Tupakan hankintaoikeus.Asevelvollisuus alkaa sen vuoden alussa, jolloin mies täyttää 18 vuotta. Sen vuoden aikana hänen on osallistuttava kutsuntaan. Varusmiespalvelus aloitetaan viimeistään kolmantena vuonna kutsunnan jälkeen. Nainen voi osallistua vapaaehtoiseen asepalvelukseen, on myös rikosoikeudellisesti vastuussa itsestään.
d) Vammaisilla henkilöille kuuluvat samat ihmisoikeudet kuin muillekin ihmisille. Valtioilla on oikeudellinen ja moraalinen vastuu huolehtia siitä, että ihmisoikeudet toteutuvat kaikkien väestönryhmien  myös vammaisten henkilöiden  kohdalla.
Vammaiset ovat oikeutettuja kaikkiin YK:n ihmisoikeussopimuksissa sekä ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa tunnustettuihin oikeuksiin.
e)  Vanhuksilla on oikeus tarvittaessa laadukkaaseen hoitoon ja sosiaaliturvaan , jota kunnat tarjoavat.

2.  - Suomessa on paljon järjestöjä , jotka ovat ilmaisia ja auttavat jäseniä mm. saamalla tukea kohtalotovereiltaan, kuten esim. AA- kerhot, päihdeongelmaisten / huumeongelmaisten järjestöt, Rintasyöpäliitot, HIV- liitto yms.

-  esim. Hope ry on vähäosaisempien auttaja.
- Mielipidevaikuttaja ja asennemuokkaaja järjestö olisi mielestäni vaikka esim. kansainvälinen järjestö.
- Kansalaisia toimintaan aktivoivan järjestön sanoisin olevan kansalaistoiminnan järjestö.



3. - Merkki on liikuntavammaisuuden tunnusmerkki ja kaupan pihalla se yleensä viittaa parkkipaikkoihin , jotka ovat varattu vain liikuntarajoitteiselle henkilölle. Kansalaistoiminnan osuus merkkien olemassaoloon tulee siitä , että siinä yhteiskunta ja sen jäsenet päättävät asioista , jotka hyödyttävät ja kehittävät yhteiskuntaamme , kansalaiset ovat olleet näiden merkkien kannalla ja mielestään se on kehittänyt yhteiskuntaamme ja auttanut sitä toimimaan, siksi niitä on olemassa. Merkki ei tee mielestäni kansalaisia epätasaarvoisiksi , vaan auttaa meitä käsittämään toisten tarpeet , sekä ottamaan ne huomioon, hyvässä yhteiskunnassa ihmiset ovat tasavertaisia, eikä merkin ole mielestäni tarkoitus erotella ihmisiä , vaan auttaa.


4  
Eläkeläisten Helsingin aluejärjestö ry.
Helsingin Kansallinen Senioripiiri ry   
Suomen lasten ja nuorten säätiö
Vates-säätiö
HIV-Säätiö / HIV-tukikeskus  yms. 


Helsingin Senioriopettajat ry 


Helsingin Ruskayhdistys ry

5. Asiaa vastaan oli  ainakin Kuopion lääninhallitus, jonka mielipide kiteytyi lausunnon viimeiseen virkkeeseen: "Varjele meitä sodalta, rutolta ja ympäristöministeriöltä", heitä vastaan taisteli  voimakkaasti mm. maa- ja metsätalousministeriö.   Ministeriö perustettiin kansanrintamahallituksen vasemmistoryhmien sekä pääoppositiopuolue Kokoomuksen äänillä. Sen sijaan hallituspuolueista Keskusta ja RKP äänestivät hanketta vastaan.
En osaa nykytilanteesta paljon sanoa, olen sen verran nuorikin että politiikka ei ole minulle täysin tuttu aihe, mutta pienen tietoni perusteella sanoisin että ei, järjestöillä ei olisi nykypäivänä yhtä suurta vaikutusta , kuin ennen.

6. Kun  Sosiaali- ja terveysjärjestö meni lakkoon
 
=  ''Sosiaali- ja terveysjärjestö on laukkauttanut toimintansa ja sen seurauksena sosiaali- ja terveysalalla työskentelevät ovat alkaneet lakkoilla ja protestoida heidän ammattinsa vähättelemisestä. Tuija Pehko 39 v, lähihoitaja helsingistä antaa seuraavan lausunnon '' Lakkomme on väistämätöntä jos kukaan ei tue meidän työntekijöiden oikeuksia''. Sosiaali- ja terveysjärjestön lakkauttamisen jälkeen ovat jo sadat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista irtisanoutuneet, osa pakon edessä ja osa jopa omasta tahdostaan. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta on karsittu palkkaa , jopa 40% järjestön lakkauttamisen jälkeen. Yhteiskuntamme on saattanut itsensä tilanteeseen , jossa kohta maastamme ei löydy sosiaali- ja terveysalalla työskenteleviä ollenkaan ja päädymme kriisiin. '' - siinä humoristinen pakinani ,aiheesta '' Kun Sosiaali- ja terveysjärjestö meni lakkoon'' .






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti